Sommarens marängtårta

Serverar: 8 portioner

Alla sommarens bär får plats i denna vackra, kalorisnåla tårta. Fyllningen är både krämig och uppfriskande.

Ingredienser

  • 4 äggvitor
  • 2½ dl strösocker
  • ½ tsk bakpulver
  • 2 msk florsocker
  • ½ tsk färskpressad citronsaft
  • Fyllning
  • 300 g lätt philadelphiaost
  • 3 dl kesella
  • ½ dl strösocker
  • ½ dl hallonsylt
  • 450 g (7½ dl) blandade bär, tex. jordgubbar, hallon, blåbär och björnbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 125 grader. Täck en bakplåt med bakplåtspapper och smörj den vaxade sidan med matfett.
    2. Vispa äggvitorna hårt med en elvisp. Blanda ner sockret och bakpulvret, lite i taget. Rör tills det är lätt att forma bestående toppar av smeten. Rör försiktigt ner florsocker och färskpressad citronsaft.
    3. Använd baksidan av en sked eller en sprits och forma marängen till en cirkel, ca 22 cm i diameter, på bakplåtspappret. Gör även en kant på marängbottnen genom att spritsa marängsmet i ett yttre skikt längs med kanten på bottnen. Fyllning och garnering förblir då lättare på sin plats.
    4. Baka marängen i ugnen tills den börjar bli gyllene, ca 1 timma och 15 minuter. Stäng av ugnen och låt marängen torka i ugnen ytterligare en timma.
    5. Fyllningen: Blanda philadelphiaost, kesella, strösocker och sylt i en matberedare eller mixer. Ansa och skiva ev bären. Lägg fyllningen i mitten på marängbottnen och garnera med bär. Servera genast.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 40 min
    16
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben