Sommargratäng med kyckling och grönsaker

Serverar: 4 portioner

Servera gärna till ris eller klyftpotatis

Ingredienser

  • 500 g färsk lök
  • 500 g morötter
  • 400 g blomkål
  • 200 g gröna bönor
  • 200 g körsbärstomater
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk kycklingfond
  • 4-6 kycklinglårfiléer
  • Grillolja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Halvera lökarna, dela morötterna i mindre bitar om de är stora. Dela blomkålen i buketter. Fördela grönsakerna och tomaterna i en smord ugnsform. Blanda grädden med buljongen och häll över. Gratinera i ca: 10 minuter.
    3. Pensla kycklingen med grillolja. Stek den hastigt tills den har fått fin färg.
    4. Lägg kycklingen ovanpå grönsakerna och sätt in i ugnen i ytterligare ca: 15 minuter tills kycklingen är genomstekt och grönsakerna knappt är mjuka.
    5. Krydda med salt och peppar och garnera med persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben