Det här receptet kom till när jag på jobbet läste brutalt fel i en kokbok. Tyckte det var synd att slänga smeten och hällde i långpanna och strödde bär över. Tur att jag gjorde det! Tips på hur man kan variera kakan finns längst ner!
Ingredienser
6 ägg
3 dl strösocker
250 g smält smör
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
225 g frysta blåbär
600 g frysta hallon
Tillbehör
250 ml vaniljvisp
Instruktioner
- Vispa ägg och socker tills det blir vitt, pösigt och lätt i konsistensen. Blanda de torra ingredienserna och rör ihop med äggsmeten tillsammans med det smälta smöret. Häll i smord och bröad (gärna kokos) form. Strö de frysta bären över, det ska vara riktigt fullt.
Grädda i 200 20-25 min eller till kakan får färg. Låt svalna och servera med fluffig vaniljsås.
- ALTERNATIV:
Tillsätt 6 msk kakao och använd enbart hallon.
Tillsätt 1½ - 2 msk kanel och strö över hackade äpplen och bananer.
Tillsätt 1½ - 2 msk kardemumma och strö bara hackade äpplen över.
Liknande recept
Kommentarer (0)