Sommarkaka med bär

Serverar: 1 portioner

Det här receptet kom till när jag på jobbet läste brutalt fel i en kokbok. Tyckte det var synd att slänga smeten och hällde i långpanna och strödde bär över. Tur att jag gjorde det! Tips på hur man kan variera kakan finns längst ner!

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 250 g smält smör
  • 3 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 225 g frysta blåbär
  • 600 g frysta hallon
  • Tillbehör
  • 250 ml vaniljvisp
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker tills det blir vitt, pösigt och lätt i konsistensen. Blanda de torra ingredienserna och rör ihop med äggsmeten tillsammans med det smälta smöret. Häll i smord och bröad (gärna kokos) form. Strö de frysta bären över, det ska vara riktigt fullt. Grädda i 200 20-25 min eller till kakan får färg. Låt svalna och servera med fluffig vaniljsås.
    2. ALTERNATIV: Tillsätt 6 msk kakao och använd enbart hallon. Tillsätt 1½ - 2 msk kanel och strö över hackade äpplen och bananer. Tillsätt 1½ - 2 msk kardemumma och strö bara hackade äpplen över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben