Sommarknyte på grillen

Serverar: 4 portioner

Gott knyte med svenska smaker som värms på utegrill, men du kan också värma det i ugnen.

Ingredienser

  • 12 färskpotatisar
  • 4 kokta ägg
  • 2 färska rödlökar
  • 2 askar ansjovisfiléer, à 125 g
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • Kryddsmör
  • 75 g smör
  • Gräslök
  • Persilja
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop kryddsmöret och ställ kallt
    2. Koka potatisen med skalet på. Låt svalna och skär i skivor. Skala och hacka äggen. Skiva löken.
    3. Fördela potatisen på 4 folieark. Lägg på ägg, lök och ansjovisfiléer. Salta och peppra.
    4. Skär smöret i bitar och fördela överst.
    5. Vik ihop till paket, nyp till ordentligt så att inget rinner ut. Lägg paketen på grillen ca 10 min.
    6. De är klara när smöret har smält och potatisen är riktigt varm.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben