Rökta Sparribs för grillen

Serverar: 6 portioner

Tid: 5 timmar

Nu när grillsäsongen börjar. Varför inte göra en riktig barbeque.

Ingredienser

  • 3 kg Revbenspjäll
  • Kryddblandning
  • 110 g råsocker
  • 15 g chilikrydda
  • 7 g paprika
  • 6 g svartpeppar
  • 15 g vitlökspulver
  • 4 g lökpulver
  • 10 g koshersalt
  • 4 g spiskummin
  • 2 g cinnamon
  • 6 g jalapenosalt
  • 2 g cayennepeppar pulver
  • Grillsås
  • 250 ml äppelcider
  • 180 ml äppelcidervinäger
  • 10 g lökpulver
  • 10 g vitlökspulver
  • 30 ml limejuice
  • 1 jalapenopeppar fint hackad
  • 45 ml het pepparsås
  • koshersalt
  • Svartpeppar för att ge mer smak
  • 230 g hickory rökspån som har legat i vatten
  • Instruktioner

    1. Mixa kryddblandningenbestående av råsocker,chili, paprika, svartpeppar,2 tsk lökpulver, vitlökspulver, spiskummin koschersalt, jalapeno och cayennepeppar i en bunke. Gnid in kryddblandningen i revbenssjällen väl och låt dessa vila i kylskåpet under 4 timmar.
    2. Gör i ordning grillen för att kunna grilla vid en temperatur på 120 grader. Medan grillen värms upp så förbered grillsåsen enligt följande.
    3. Grillsås (mops): Rör ihop äppelcider med äppelcidervinäger samt tillsätt 1 tsk löksalt, vitlökssalt, lime juice, jalapeno,het pepparsås, salt och peppar.
    4. När grillkolen/ briketterna är grå så är det dags att grilla köttet. Lägg i grillen den våta hickoryspånen, grilla med locket på i 3,5-4 timmar. Under tiden du grillar så penslar du köttet med grillsås. Tillsätt mera grillkol / briketter som du förbereder brevid i ett tändkärl för grillkol / briketter. Se till att temperaturen inte överstiger 120 grader. Revbenen är klara när de har fått en fin färg av hickoryrök och att de lossnar från benen.
    5. Tips: Man kan även koka dem först i en gryta med hjälp av en god köttbuljong, Morötter, lök, äppelklyftor, annanas, salt, peppar, grillkrydda, apelsinjuice och smoked liquid i 50 minuter och låta dem dra i buljongen över natten och sedan grilla dem som vanligt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben