Sommarmakrill med hetta

Serverar: 4 portioner

Makrillen har en stark smak i sig själv. Därför går den bra att kombinera med starka kryddor.

Ingredienser

  • 600 g makrillfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 krm cayennepeppar
  • 25 g smör
  • 4 tomater
  • Tillbehör
  • 800 g nykokt färskpotatis
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader. Gnid in makrillfiléerna med salt, socker, paprikapulver och cayennepeppar.
    2. Stek fisken i omgångar i smöret cirka 2 minuter per sida och lägg dem undan för undan på ett ugnssäkert fat. Håll fisken varm i ugnen.
    3. Halvera tomaterna och stek dem cirka 3 minuter per sida. Servera fisken med stekta tomathalvor och kokt färskpotatis.

    Liknande recept

    4
    2 h 30 min
    6-7
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben