Sommarmaräng fylld med bär och couli

Serverar: 4 portioner

För den som älskar maräng.

Ingredienser

  • Marängen
  • 4 st äggvitor
  • 200 g socker
  • Couli
  • 400 g blandade bär
  • 2 msk florsocker
  • 1 dl vatten
  • Citronsaft
  • Instruktioner

    1. Marängen: Vispa äggvitorna styva med 50 g av sockret. Tillsätt sedan resten av sockret efterhand. Marängen ska vara så hård att bunken kan vändas upp och ner.
    2. Placera på bakplåtspapper ut 4 st skedar med maräng i ugnen vid 120 grader i 30-45 minuter. Låt marängerna svalna på galller.
    3. Couli: Rensa bären och blanda 1/3 av dem med florsocker och vatten. Pressa genom en sil och smaka av med socker och citronsaft.
    4. Slå lite couli på varje maräng och dekorera med bär. Pudra över lite florsocker.
    5. Vinförslag: 99938 Hafner TBA Cuveé Essencia 2004, Österike.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben