Sommarsallad med 2 såser

Serverar: 6 portioner

Servera den med ris eller ett gott bröd. Matig och god.

Ingredienser

  • 1 liter sallad, olika sorter
  • 1 pkt bacon
  • 1 grillad kyckling
  • 200 g sockerärter
  • 250 g blå kärnfria druvor
  • 1 knippe rädisor
  • 1/2 purjolök
  • 1 burk mandarinklyftor
  • 1 röd paprika i ringar
  • Sås 1
  • 2 dl creme fraiche
  • 150 g blå castello
  • Sås 2
  • 1 dl gräddfil
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1/2 dl chilisås
  • 1 tsk örtsalt
  • Kryddkrasse
  • Instruktioner

    1. Knaperstek baconet och låt det kallna på hushållspapper. Bryt det i mindre bitar. Bena ur kycklingen och skär köttet i lämpliga bitar. Strimla purjon och skiva rädisorna. Tina sockerärterna om du använder frysta. Är de färska så kokas de någon minut. Dela vindruvorna. Varva alla ingredienser på ett stort fat.
    2. Till sås 1 röres osten med lite av creme fraichen. Vänd ner resten och rör försiktigt så såsen inte blir för tunn.
    3. Till sås 2 blandas gräddfil, majonnäs och chilisås. Krydda och klipp ner kryddkrassen.
    4. Serveras med ris eller ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben