Sommarsallad med primörer

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Fräsch sallad till grillningen.Passar både till kött,lax och kyckling.

Ingredienser

  • 1 kg färsk potatis
  • 1 rejäl bunt dill
  • 1 dl rapsolja
  • 1 knippe grön sparris
  • 1 knippe rädisor
  • 5-6 färska champinjoner
  • 1 frp ärtskidor(150 g)
  • Rivet skal och saft av 1 citron
  • Grovmalen svartpeppar
  • Flingsalt
  • Garnering
  • Dillvippor
  • Riven citron (1/2)
  • Instruktioner

    Finhacka dillen och spara stjälkarna.Skrubba potatisen och koka den precis mjuk i lättsaltat vatten tillsammans med dillstjälkarna.Häll av vattnet och lägg potatisen i en stor skål.Ringla över oljan medan potatisen fortfarande är varm.Koka sparrisen i lättsaltat vatten 3-4 minuter.Spola av i kallt vatten och dela dem i mindre bitar.Ansa och dela rädisorna.Vänd ner sparris,rädisor,dill och citronskal i potatisen.Smaksätt med citronsaft från citronen,flingsalt och svartpeppar.Garnera sedan med med dillvippor och citronskal. Jag brukar även ta i lite rödlök i tunna skivor.

    Liknande recept

    4
    30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben