Sommartårta

Serverar: 15-16 portioner

Får du oväntade gäster och vill bjuda på något festligt är denna lättbakade sommartårta lösningen, och läcker blir den i sina små våningar!

Ingredienser

  • Botten
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ dl mjölk
  • Fyllning
  • 2½ dl hallonsylt
  • Garnering
  • 2½ dl vispgrädde
  • 3-5 dl bär, färska
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Vispa socker och ägg vitt och pösigt. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten tillsammans med mjölken. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm. Grädda bottnen mitt i ugnen i ca 5 minuter.
    3. Sockra kakan med socker och vänd upp den på ett nytt bakplåtspapper. Dra bort det gamla papperet och låt bottnen svalna. Bred hallonsylt på kakan och rulla ihop den från långsidan. Låt den kallna med skarven neråt. Skär den i bitar.
    4. Montera ihop tårtan genom att bygga ett torn av rulltårtsbitar. Vispa grädden och lägg den mellan varven eller toppa hela skapelsen med den. Dekorera tårtan med färska bär och citronmeliss.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    8-10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben