Sommartårta

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme

Smarrig tårta.

Ingredienser

  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 1 dl smör-&rapsolja
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl vispgrädde
  • Färska jordgubbar, hallon, blåbär
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175°. Vispa socker, vaniljsocker och ägg poröst. Vispa i smör-&rapsolja och mjölk. Blanda mjölet med bakpulver och rör ner det. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 30-35 min. Låt kakan kallna. Lägg upp den på ett fat. Vispa grädden och bred den över kakan. Garnera med färska bär.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    8-10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben