Sötningsmedel har betydligt större sötningseffekt än socker, men har inga kalorier eller bara ett försumbart kalorivärde.
Ingredienser
Tårtbotten
6 ägg
3½ dl Hermesetas Lättströ
1 dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
1½ tsk bakpulver
Vaniljkräm
2 ½ dl mjölk
3 äggulor
3/4 dl Hermesetas Lättströ
2 ½ msk maizena
1 ½ tsk vaniljsocker
1 dl lätt kesella
Fyllning
225 g jordgubbar eller hallon och blåbär
Garnering
2 ½ dl mellangrädde
Jordgubbar
Björnbär
Carambole
Physalis
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175º. Smörj och bröa en rund form, ca 24 cm i diameter.
- Skilj äggulorna från vitorna. Vispa äggulor och Lättströ pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver. Vispa äggvitorna till vitt skum. Vänd försiktigt ner mjölblandningen växelvis med äggviteskummet. Blanda väl och häll upp smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Låt kakan svalna något i formen innan den vänds upp.
- Blanda mjölk, äggulor, Lättströ och maizena i en kastrull. Sjud och vispa tills krämen tjocknar. Kyl den i kallt vattenbad. Tillsätt vaniljsocker och kesella.
- Skär tårtan i 2 bottnar med en sågtandad kniv. Lägg en av bottnarna på ett plant fat. Fördela mosade bär och vaniljkräm på bottnen. Lägg på tårtlocket.
- Vispa grädden och stryk på ett lager på kanter och ovansida. Garnera med frukt och bär. Låt tårtan stå i kyl tills den ska serveras.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Fattar inte, när ska man använda äggule o lättstrå blandningen med mjöl-blandningen?