Sommartårta i våningar

Serverar: 16 portioner

Perfekt att bjuda på om man blir många. Tårtbottnen bakas i långpanna och läggs ihop i tre våningar med jordgubbsgrädde emellan.

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1,25 dl kokande vatten
  • Fyllning
  • 1 dl jordgubbssaft
  • 1,75 dl vatten
  • 1 liter jordgubbar
  • 5 dl vispgrädde
  • 3 msk florsocker
  • Garnering
  • Jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner det i smeten. Tillsätt vattnet.
    2. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna. Grädda i mitten av ugnen 25-30 minuter. Låt den kallna. Vicka upp kakan och dra av bakpappret.
    3. Blanda saft och vatten. Ringla saften över tårtbottnen.
    4. Dela bottnen i två delar: en större som är 2/3 stor, och en mindre som är cirka 1/3. Dela sedan den mindre delen i en större och en mindre bit.
    5. Mosa jordgubbarna med en gaffel. Vispa grädden och florsockret ganska fast. Vänd ner jordgubbsmoset i grädden.
    6. Lägg den största kakbiten på ett fat och bred över ett tjockt lager jordgubbsgrädde. Lägg på den mellanstora biten och täck med jordgubbsgrädde. Lägg slutligen på den minsta biten och bred på resten av jordgubbsgrädden. Låt tårtan stå i kylen och safta till sig.
    7. Garnera rikligt med jordgubbar vid servering.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    8-10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben