4 dl rice krispies multi grain eller vanliga rice krispies
Fyllning
4 äggulor
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 msk vetemjöl
1 ½ dl vispgrädde
100 g smör
Till garnering
3 dl vispgrädde
Drygt 1 liter jordgubbar
Instruktioner
Vispa äggvitorna mycket hårt. Tillsätt 1 dl av sockret i taget och vispa under tiden. Vänd försiktigt ner rice krispies.
Bred ut smeten i en stor rundel på en plåt med bakplåtspapper. Markera mitten av tårtan så att kanten runt blir lite högre. Grädda i 2 timmar på 125 grader.
Blanda allt till äggsmörkrämen utom smöret i en gryta. Värm försiktigt under ständig omrörning. Ta av värmen när den börjar tjockna. Tillsätt smöret klickvis medan krämen svalnar. Låt sedan krämen kallna helt i kylen.
Bred krämen på bottnen. Fyll på med lite jordgubbar Vispa grädden och bred den ovanpå. Garnera med resten av jordgubbarna och pudra med lite florsocker.