Sommartårta med marängbotten

Gjorde denna till min födelsedag, supergott!

Ingredienser

  • 4 äggvitor
  • 3 dl socker
  • 4 dl rice krispies multi grain eller vanliga rice krispies
  • Fyllning
  • 4 äggulor
  • 1 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 100 g smör
  • Till garnering
  • 3 dl vispgrädde
  • Drygt 1 liter jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Vispa äggvitorna mycket hårt. Tillsätt 1 dl av sockret i taget och vispa under tiden. Vänd försiktigt ner rice krispies.
    2. Bred ut smeten i en stor rundel på en plåt med bakplåtspapper. Markera mitten av tårtan så att kanten runt blir lite högre. Grädda i 2 timmar på 125 grader.
    3. Blanda allt till äggsmörkrämen utom smöret i en gryta. Värm försiktigt under ständig omrörning. Ta av värmen när den börjar tjockna. Tillsätt smöret klickvis medan krämen svalnar. Låt sedan krämen kallna helt i kylen.
    4. Bred krämen på bottnen. Fyll på med lite jordgubbar Vispa grädden och bred den ovanpå. Garnera med resten av jordgubbarna och pudra med lite florsocker.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    8-10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben