Sommrig bärkaka!

Serverar: 10 portioner

Även om regnet verkligen öser ner just nu, så passar det väl bra med en sommrig kaka, en som påminner en om hur värmen kan vara på topp ibland! Här är en fin kaka med bär!

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 4 dl socker
  • 6-8 dl bär (frysta eller färska) (hallon, blåbär te.x..)
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 200 grader!
    2. Vispa äggen och sockret vitt, så det blir pösigt! (Gör det gärna med en elvisp!) Häll sedan i mjölet!
    3. Smöra en form på ca 24x32 cm. (Flytande margarin) Och täck sedan smöret med ströbröd! När det är klart häller du i smeten i formen. Gör så att smeten hamnar över hela formen! Sedan häller du på bären!
    4. Ställ in formen mitt i ugnen i ca 30 min och låt kakan svalna! Servera gärna med grädde eller gäass!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben