Somrig bärtårta

Serverar: 8 portioner

Vem kan motstå en sockerkakstårta fylld med grädde och söta bär. Prova den här läckra varianten.

Ingredienser

  • 150 g smält margarin
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 3 dl extra fint vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 citron, rivet skal
  • 1½ dl vispgrädde
  • 1 banan, hackad
  • 2½ dl jordgubbar, halverade, skivade om stora
  • 1 dl blåbär
  • Instruktioner

    1. Smörj två bakformar, ca 20 cm i diameter. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop smält margarin, socker och ägg. Blanda samman mjöl och bakpulver och vispa ner i äggsmeten. Vispa ner rivet citronskal.
    2. Portionera upp kaksmeten i de två förberedda formarna. Slå formarna lätt mot underlaget så att luftbubblor försvinner.
    3. Grädda nederst i ugnen cirka 35 minuter tills kakorna har höjt sig och fått en fin, gyllene färg. Vänd upp på ett galler och låt svalna.
    4. Vispa grädden och portionera upp den i två skålar. Blanda ner bananhacket i den ena skålen. Bred banankrämen över en av bottnarna och lägg den andra ovanpå.
    5. Bred ut resten av grädden på toppen och garnera med jordgubbar och blåbär. Servera genast eller ställ tårtan kallt fram till servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben