Somrig korvgratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En ovanlig gratäng med spännande smak av kryddgrönt, pepparrot, senap och tomat.

Ingredienser

  • Ca 400 g frukostkorv eller falukorv
  • 2 gula lökar
  • 5 tomater
  • ½ dl hackad dill
  • Lite matfett
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk riven pepparrot
  • 1 msk svensk senap
  • 1 msk tomatketchup
  • Instruktioner

    1. Dra skinnet av korven och skär den, lökarna och tomaterna i skivor.
    2. Varva skivorna med dill i en smord ugnssäker form.
    3. Blanda grädde, pepparrot, senap och ketchup.
    4. Häll detta över korven.
    5. Grädda ca 20 minuter mitt i ugnen på 175 grader.
    6. Servera med kokt potatis och ärtor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben