Jag gör dubbelsats av denna sås och fryser ner i formar. Den passar till det mesta i köttväg.
Brukar blanda ut den med lite mer grädde då jag värmer upp den.
Ingredienser
3 dl vatten
1 dl kinesisk soya
0,5-1 dl koncentrerad svart vinbärssaft
6-7 enbär
1 gul lök
1 tsk timjan
2-3 buljongtärningar
0,5-1dl rött vin
6 svartpepparkorn
3 dl grädde
Ev. lite majsmjöl
Instruktioner
Skiva lök, krossa enbär lätt.Blanda vatten, soya, vinbärssaft enbär, lök, timjan, buljongtärning, svartpeppar och vinet i kastrull och låt detta koka upp. låt detta sjuda i ca 15 min.
blanda sedan i grädden och låt detta koka ihop så såsen blir lite simmigare. Sila sedan såsen så den blir slät.
Om man vill ha den tjockare kan man avreda med majsmjöl utrört i lite vatten.