Sonjas goda sås

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 30 minuter

Jag gör dubbelsats av denna sås och fryser ner i formar. Den passar till det mesta i köttväg. Brukar blanda ut den med lite mer grädde då jag värmer upp den.

Ingredienser

  • 3 dl vatten
  • 1 dl kinesisk soya
  • 0,5-1 dl koncentrerad svart vinbärssaft
  • 6-7 enbär
  • 1 gul lök
  • 1 tsk timjan
  • 2-3 buljongtärningar
  • 0,5-1dl rött vin
  • 6 svartpepparkorn
  • 3 dl grädde
  • Ev. lite majsmjöl
  • Instruktioner

    1. Skiva lök, krossa enbär lätt.Blanda vatten, soya, vinbärssaft enbär, lök, timjan, buljongtärning, svartpeppar och vinet i kastrull och låt detta koka upp. låt detta sjuda i ca 15 min.
    2. blanda sedan i grädden och låt detta koka ihop så såsen blir lite simmigare. Sila sedan såsen så den blir slät.
    3. Om man vill ha den tjockare kan man avreda med majsmjöl utrört i lite vatten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben