Soppa - Krämig Laxsoppa

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Grönsakerna tillsammans med kräftosten gör soppan krämig.

Ingredienser

  • 3 st morötter, medelstora
  • 1 st purjolök
  • 8 - 10 dl vatten
  • 2 st fiskbuljongtärningar
  • 1 burk créme fraiche
  • 1 ask kräftost, ca 200-300 g
  • 1 pkt dill, frusen eller färsk hackad
  • 500 g färsk lax, eller frusen
  • Instruktioner

    1. Riv morötterna på ett grovt rivjärn, strimla fint purjolöken och fräs tillsammans i olja ca 10 min. Tillsätt alla andra ingredienser utom laxen och koka sakta ca 15-20 min. Skär laxen i bitar (ca 3 cm x 3 cm), lägg i och koka ytterligare ca 15 min (eller tills laxen är färdig) Smaka av med salt och peppar.
    2. Om du vill kan du reda av lite för att få lite tjockare koncistens. Använder du Maizena så blir rätten glutenfri.
    3. God spis !!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben