Serverar: 2-3 portioner
Tid: 30 minuter
Mitt eget påhitt, men den blev god. Chilikrydda, pepparkrydda och grönsaksbuljong är Alpnaerings. Detta skriver jag bara för att de kryddorna är så koncentrerade.
Skala och dela rotfrukterna. Lägg dom i en gryta och häll på vattnet och lägg i buljongen. Låt koka tills grönsakerna är mjuka. Häll av buljongen från rotfrukterna men spara den. Gör en puré av rotfrukterna i matberedare eller med mixer. Lägg tillbaka purén i grytan och häll i 1 dl crème fraiche, buljongen och kryddorna. Låt koka upp. Servera med en klick crème fraiche i soppan och en bit bröd.
Soppa för ruggiga höstdagar
Visst är det verkligen härligt att det blivit så populärt med soppa...
Tomatsoppa
Tomatsoppan är krämig, läcker och mycket enkel. Servera eventuellt...
Kokosmjölk
Kokosmjölk är en basingrediens i det asiatiska köket, att vara utan...