Het krämig soppa

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 30 minuter

Mitt eget påhitt, men den blev god. Chilikrydda, pepparkrydda och grönsaksbuljong är Alpnaerings. Detta skriver jag bara för att de kryddorna är så koncentrerade.

Ingredienser

  • 1 potatis
  • 2 stora morötter
  • 1 liten gul lök
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk grönsaksbuljong
  • 1-2 tsk salt
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl buljong
  • 1 krm ingefära
  • 3 krm chilikrydda
  • 3 krm pepparkrydda
  • Instruktioner

    Skala och dela rotfrukterna. Lägg dom i en gryta och häll på vattnet och lägg i buljongen. Låt koka tills grönsakerna är mjuka. Häll av buljongen från rotfrukterna men spara den. Gör en puré av rotfrukterna i matberedare eller med mixer. Lägg tillbaka purén i grytan och häll i 1 dl crème fraiche, buljongen och kryddorna. Låt koka upp. Servera med en klick crème fraiche i soppan och en bit bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Soppa för ruggiga höstdagar
    Visst är det verkligen härligt att det blivit så populärt med soppa...

    Tomatsoppa
    Tomatsoppan är krämig, läcker och mycket enkel. Servera eventuellt...

    Kokosmjölk
    Kokosmjölk är en basingrediens i det asiatiska köket, att vara utan...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben