Soppa med pistou och grillat bröd

Serverar: 4 portioner

En matig och vegetarisk soppa med rotsaker och bönor. Pistou är en mixad blandning av vitlök, basilika, parmesan och olivolja.

Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/4 rotselleri
  • 1 purjolök, det vita
  • 2 medelstora potatisar
  • 1 ½ msk olivolja
  • 2 skållade tomater
  • 500 g vita bönor, kokta
  • 1,8 liter grönsaksbuljong
  • 100 g haricots verts
  • 1 grön squash
  • Citronsaft
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Pistou
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 knippen basilika
  • 85 g riven parmesanost
  • 4 msk olivolja
  • Salt
  • Tillbehör
  • 4-8 skivor bröd
  • Olivolja
  • Instruktioner

    1. Skär rotsellerin och potatisen i små tärningar. Skala och hacka vitlöken, hacka purjolöken. Fräs vitlök, rotselleri, purjolök och potatis i olivolja utan att det tar färg. Skålla tomaterna och skär dem i tärningar och tillsätt tillsammans med bönorna och buljongen. Sjud sedan på svag värme under lock 30-35 minuter.
    2. Skär haricots vertsen i mindre bitar, tärna squashen. Tillsätt dem i soppan, sjud ytterligare 10 minuter. Smaka av soppan med lite citronsaft, salt och peppar.
    3. Pistou: Mixa vitlöken, basilikabladen, osten, olivolja och lite salt.
    4. Droppa lite olivolja över bröden och stek dem i grillpanna. Rör ner pistou i soppan precis före servering. Soppan får absolut inte koka efter detta. Slå upp i skålar och servera med brödet.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28

    Kommentarer (1)

    anjola 22 februari 2010

    Sjukt gott! Uteslöt harry och blandade i paprika istället! Megan

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben