Soppgryta med potatis och spenat

God vegetarisk gryta. Den som inte gillar koriander tar persilja istället.

Ingredienser

  • 1 gul lök, skivad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 tsk hel spiskummin
  • 1 msk olivolja
  • 1 grön chili, stor, skivad
  • 1 tsk mald koriander
  • 50 g röda linser
  • 700 g potatis, skalad och skuren i tärningar
  • 1 burk krossade tomater
  • 4 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 200 g färsk spenat
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Till servering
  • Turkisk yoghurt
  • Färsk koriander
  • Instruktioner

    1. Fräs lök och vitlök tillsammans med spiskummin i olja. Tillsätt chili, koriander, linser och potatis. Blanda i tomatkrosset och späd med vatten.
    2. Smula ner buljongtärningen och låt allt koka på svag värme under lock tills potatis och linser blivit mjuka, ca 15 minuter. Skölj spenaten och blanda i. Salta och peppra. koka ytterligare 5 min.
    3. Servera med yoghurt blandat med hackad koriander.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben