Sorkens fettsnåla apelsinkaka

Tid: 45 minuter

En mycket saftig och god kaka. Servera gärna med en klick vaniljkesella och färska bär

Ingredienser

  • 1 apelsin
  • 3 st ägg
  • 1 ½ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 krm ingefära
  • 150 gram kesella (helst gourmet, men mager går bra)
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • Instruktioner

    Smörj och bröa en form. Den ska rymma ungefär en liter. Riv det yttersta skalet på apelsinen och pressa ur saften. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ned vanilj, ingefära, kesella, skal och saft. Blanda mjöl med bakpulver och vänd ner i smeten. Häll i formen och grädda i 175 grader, längst ner i ugnen, i ca 40 minuter. Låt kakan svalna invirad i en handduk.

    Liknande recept

    5
    1 h 20 min
    10
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben