Soup a la PopEye

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 40 minuter

En kalas-smarrig spenat soppa.

Ingredienser

  • 1 paket (250 g) djupfryst hel bladspenat
  • 1 gul lök
  • Margarin
  • 1 msk vetemjöl
  • 6 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • ½ dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 krm muskot
  • 1 kokt ägg per person
  • Instruktioner

    1. Halvtina spenaten och grovhacka den. Skala och finhacka löken. Fräs spenat och lök i lite margarin. Skvätt över vetemjöl och häll på vatten. Smula i buljongtärningen och koka ca 10 . Rör i grädden och smaka av med salt, peppar och muskot.
    2. Servera soppan med ägghalvor
    3. Funkar att reda av med maizena också!

    Liknande recept

    5
    2 h
    6-8
    4

    Kommentarer (2)

    Lennart_58 20 september 2009

    Äntligen har jag fått pröva Karl-Alfred soppan, göörgo som vi säger i Bergslagen, full poäng naturligtvis.

    earthmamma41 27 februari 2016

    Min dotter älskar den här soppan. Hon frågor gång på gång efter den.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben