Soupe d'oeufs au parmesan

Serverar: 3-4 portioner

Gjorde den här baserad på ett recept från 1847. Det är hemmagjord pasta i så det är lite pyssligt. Tänk på att spritsa i smeten så fort den är klar, stelnar den blir det bökigare.

Ingredienser

  • 1½ l Buljong
  • 8-10 Ägggulor
  • 4 msk Parmesan
  • 4 msk Mjöl
  • En knivsudd Muskotblomma (ej nöt!)
  • Instruktioner

    1. Koka upp 1½ l buljong, vispa 8-10 ägggulor (jag använde 8) i ca 8 minuter (om du gör det för hand), tillsätt 4 msk riven parmensan och 2 msk vetemjöl samt en knivsudd muskotblomma. När detta gjorts och buljongen kokar, lägg i en smula smet i buljongen för att testa om smeten har rätt konsistens. Om smeten löses upp, tillsätt mer parmesan eller mjöl.
    2. Gör två strutar (jag tog dubbla plastpåsar), fyll dessa med smeten och gör ett litet hål i botten (jag använde en provsticka). Spritsa ner smeten i den kokande buljongen och koka i ytterligare 5-6 minuter.
    3. Resultatet blir som "spagetti" och det funkar som tänkt. Om struten går sönder hamnar klumpar av smeten i buljongen och det ser mindre aptitligt ut - så om du vill vara på den säkra sidan, fixa en bättre strut eller fler plastpåsar.
    4. Server med extra parmesan.

    Liknande recept

    5
    2 h
    6-8
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben