Souvlakia med grekiskt bröd och tsatsiki

Serverar: 8 portioner

Grekisk mat. Åt detta när jag var i Egina. Helt underbart gott.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 dl 37 gradigt vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 6 dl mjöl
  • 6-8 kycklingfiléer eller griskött
  • Salt
  • Peppar
  • Tomater
  • Sallad
  • Tsatsiki
  • ½-1 gurka
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 3-4 dl grekisk yoghurt
  • 1 tsk citronsaft eller vinäger
  • 1 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen i vattnet. Häll i salt och vitpeppar. Tillsätt 5 dl mjöl (spar resten till utbak) arbeta degen smidig, jäs under duk i 1 timme.
    2. Skär kyckling eller fläsk i bitar, trä dem på spett. krydda med salt och peppar.
    3. Dela degen i 16 bitar. Rulla dem till runda bullar som sedan kavlas eller plattas ut i ca 15 cm diameter.
    4. Stek dem en och en i olja i en stekpanna, 1 min på varje sida. Lägg bröden på galler och låt de kallna under en handduk
    5. Grilla kycklingen eller fläsket i grillpanna eller grillen ca 5 min på var sida.
    6. Servera dem i brödet med sallad, tomat och en klick tsatsiki.
    7. Tsatsiki: Riv gurkan på grova sidan av rivjärnet, strö på 1-2 tsk salt och låt stå 10 min. Låt saften rinna av. Blanda sen pressad vitlök, olivolja, yoghurt, citronsaft eller vinäger. Rör nu i gurkan, smaka av. Ställ kallt tills den ska serveras.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28

    Kommentarer (2)

    michaelarehn 6 mars 2009

    Det här låter spännande, ska testa detta imorgon. Återkommer med betyg ;)

    michaelarehn 2 september 2009

    Så himla gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben