Denna fiskrätt har många plus i kanten. Den är snabblagad, näringsrik och god.
Ingredienser
3 knippen slät persilja, ca 200 g
2 vitlöksklyftor
3 skivor rågknäckebröd
Örtsalt
Svartpeppar
1 citron
3 msk olivolja
8 spättafiléer à ca 80 g
Instruktioner
Skölj persiljan och hacka persiljebladen fint. Skala vitlöksklyftorna och hacka dem fint. Smula knäckebrödet och blanda smulorna med persilja och vitlök. Krydda med örtsalt och peppar.
Skölj citronen noggrant och skär ut fyra lika stora skivor från mitten av citronen. Resten av citronen används inte.
Hetta upp 1 msk olja i en stor teflonstekpanna och fräs persiljeblandningen under omrörning. Ta stekpannan från värmen och lägg citronskivorna ovanpå persiljan.
Skölj och torka av spättfiléerna Salta och peppra dem på båda sidor. Lägg filéerna på citronskivorna och hetta upp på svag värme. Droppa resten av olivoljan över fisken.
Lägg locket på stekpannan och tillaga på svag värme, 8-10 minuter, tills fisken är färdig. Servera genast.