SPÄTTAFILEÉR på Spanska

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Syrlig av ättiksgurka och kapris, mustig av lök, konjak och tomatpuré, len som en medelhavsnatt av grädde. En festlig, lättlagad fiskrätt som du måste pröva.

Ingredienser

  • 2 msk smör eller olja
  • 2 gula lökar
  • 4 msk kapris
  • 2 st ättiksgurkor
  • 4 cl konjak
  • 3 msk tomatpuré
  • 1½ tsk salt
  • 2 kryddmått svartpeppar
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 pkt frysta spättafiléer ( 400 g) eller färska
  • Saften av ½ citron
  • Instruktioner

    1. 1. Hacka löken, skär gurkorna i små tärningar, sila av spadet från kaprisen. 2. Fräs smöret i en tjockbottnad gryta eller traktörpanna, löken, gurkan och kaprisen. Låt alltsammans fräsa en stund. Häll på konjaken. Se till att konjaken blir ordentligt genomvarm, sen bränner du av den med en tändsticka. 3. Blanda ner tomatpurén och häll på grädden. Krydda med 1 tsk salt och 2 kryddmått svartpeppar. 4. Skölj de tinade filéerna och droppa lite citronsaft över dem. Salta och vik ihop filéerna så att de blir dubbla .Lägg dem ovanpå den tjocka såsen i kastrullen. Sätt på locket och låt alltsammans sjuda i ca 20 minuter. 5. Servera med kokt ris eller kokt potatis
    2. Ett gott glas vitt vin passar till…både under matlagningen och till middagen

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben