Spättfilé i cider

Serverar: 2 portioner

Spättfilé i cider lagar du snabbt och lätt.

Ingredienser

  • Ca 300 g spättfiléer
  • Salt
  • Peppar
  • 1 krm smulad dragon
  • 1/2 schalottenlök
  • 3/4 dl fiskbuljong
  • 3/4 dl äppelcider
  • 100 g färska champinjoner
  • 1 litet äpple
  • 1 msk pressad citronsaft
  • Garnering
  • 1/2-1 hackad tomat
  • Instruktioner

    1. Ugn 250 grader
    2. Skala och finhacka löken. Lägg den i en smord eldfast form. Strö över dragonen.
    3. Skölj och torka av fisken. Krydda den med salt och peppar. Lägg fisken ovanpå löken.
    4. Ansa och skiva svampen. Lägg den runtom fisken. Häll över fiskbuljong och cider.
    5. Täck formen med aluminiumfolie. Ställ formen mitt i ugnen och koka fisken ca 8 minuter.
    6. Skala och kärna ur äpplet. Skär det i stavar, ca 3 cm långa. Droppa citronsaften över dem.
    7. Tag ut formen och lägg äppelstavarna runt fisken. Ös fisken med skyn. Täck formen på nytt, ställ tillbaka den i ugnen och koka fisken klar i ytterligare ca 7 minuter.
    8. Hacka under tiden tomaten. Strö hacket över den färdiga fisken. Kokt potatis eller kokt ris och en sallad är gott till.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9
    5
    30 min
    20
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben