Spättfilérullar från ugnen

Serverar: 2 portioner

Spätta från ugnen - bjud kokt ris, pasta eller potatis till.

Ingredienser

  • 300 g spättfiléer
  • 1 msk hackad dill
  • Citronsaft
  • Salt
  • 1 morot
  • ½ purjolök
  • ½ rödlök
  • 1 tomat
  • Ca 30 g apetina fetaost
  • Instruktioner

    1. Ugn: 225°
    2. Tina spättfiléerna om de är djupfrysta. Lägg ut dem på arbetsbordet. Ringla över lite pressad citronsaft och salta lätt. Strö hackad dill över och rulla samman filéerna.
    3. Skala och strimla moroten fint. Ansa och strimla purjolöken. Fräs morot och purjolök i lite matfett några minuter. Lägg över det på ett eldfast fat. Lägg fiskrullarna ovanpå.
    4. Skala och finhacka löken. Tärna tomaten och blanda den med lök. Fördela det över fiskrullarna. Riv osten och strö den ovanpå.
    5. Ställ fatet mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills fisken är vit och ogenomskinlig. Bjud potatis, ris eller pasta till

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben