Spaghetti med räkor, vitlök och tomat

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

En mycket enkel och fräsch pasta som går snabbt att röra ihop. För en vegetarisk version kan man ersätta räkorna med mozzarella. Tips: Låt bara räkorna bli varma i pannan. Om de ligger för länge blir de sega och trista.

Ingredienser

  • 400 g spaghetti
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 5 msk olivolja
  • 1 st röd chili
  • 12 st körsbärstomater
  • 400 g skalade räkor
  • 100 g grovhackad spenat
  • Salt
  • Peppar
  • 0.5 st citron
  • Instruktioner

    1. Börja med att koka spaghettin efter anvisningarna. Skala, hacka och fräs under tiden vitlök i olivoljan i en stekpanna tills den börjar mjukna.
    2. Kärna ur och hacka chilin och tillsätt den. Låt allt fräsa en minut och lägg sedan i tomaterna och koka ihop tills hälften av vätskan försvunnit.
    3. Vänd ner spaghettin i stekpannan och låt den bli varm. Vänd ner räkorna och spenaten och smaka av med salt och peppar.
    4. Tvätta och torka citronen och riv över lite av citronskalet på pastan. Pressa även över lite citronsaft.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mumsan 18 november 2008

    Det lät så gott med räkor och även med mozzarella så jag använde både och... smarrigt!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben