Spaghetti med tomat och sardellsås

Serverar: 4 portioner

En snabb Italiensk rätt med en ljuvligt god sås.

Ingredienser

  • 500 g spaghetti
  • 12 sardeller
  • 500 g körsbärstomater
  • ½ dl olivolja
  • 50 g smör
  • 3 hela vitlöksklyftor
  • 2 små hela torkade chili (peperoncino)
  • 125 g urkärnade svarta oliver
  • 1 ½ tsk kapris
  • 2 msk finhackad persilja
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Finhacka sardellerna. Skölj och skär tomaterna i halvor. Värm upp olivoljan i en rejäl kastrull, tillsätt smöret och låt det smälta. Lägg sardeller, vitlöksklyftor och chili i kastrullen, och låt dem fräsa försiktigt i ca 5 minuter. Ta upp chilin efter 2-3 minuter.
    2. Tillsätt tomater, oliver och kapris. Låt såsen puttra på svag värme i ca 20 minuter. Rör om då och då men var försiktigt så att så många tomater som möjligt behåller sin form som halvor. Smaka av och salta lite om det behövs. Ta upp vitlöksklyftorna.
    3. Koka spaghettin al dente i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av i ett durkslag. Rör ner pastan i kastrullen med tomatsås och blanda väl.
    4. Servera pastan rykande het toppad med finhackad persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben