Spaghetti med varmrökt sidfläsk och tomat

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Spaghetti med en god röra av rökt sidfläsk, tomater och persilja. Ur Allers nr 13-14/10. Jag älskar sådana här enkla små pastarätter som ändå är så smakliga. När jag lagar dem på somrarna och sitter under parasollet på balkongen och äter och lyssnar på folklivet, kan jag nästan tro att jag ÄR i Italien.

Ingredienser

  • Ca 400 g spaghetti
  • Olivolja till stekning
  • 150 g varmrökt sidfläsk
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 3 plommontomater
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • Rivet citronskal av ½ citron
  • Hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Koka pastan al dente i lättsaltat vatten.
    2. Skär fläsket i små tärningar och finhacka vitlöken. Stek fläsktärningarna gyllenbruna i litet olivolja. Sänk värmen, blanda ned vitlökshacket och låt puttra med någon minut.
    3. Klyfta tomaterna och skär bort kärnhus och skal med en vass kniv. Blanda ned tomatköttet och låt fräsa med någon minut.
    4. Blanda ned den nykokta pastan. Smaka av med salt och peppar och häll upp på varma tallrikar. Strö över litet rivet citronskal och hackad persilja vid serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben