Spaghettikakor med ost och tomatsalsa

Serverar: 4 portioner

Superenkel rätt när du fått kokt spaghetti över. Den är dessutom läcker att bjuda på. Servera rätten som den är, helt vegetarisk eller servera som tillbehör tex till kött eller kyckling.

Ingredienser

  • 600 g kokt spaghetti (250 g okokt)
  • 3 ägg
  • 2 dl riven parmesanost, 60g
  • 1 dl riven grevéost eller liknande
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • ½ tsk salt
  • 3 msk olivolja
  • Tomatsalsa
  • 4 tomater, 500g
  • 1 schalottenlök
  • ½ grön paprika
  • ½-1 röd chili tex spansk peppar
  • Ca 15 urkärnade svarta oliver
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 2 krm råsocker
  • ½ tsk salt
  • Instruktioner

    1. Skålla, skala och kärna ur tomaterna till tomatsalsan. Skär tomatköttet i små tärningar. Skala och finhacka löken. Kärna ur och finhacka paprika och chili. Finhacka oliverna.
    2. Blanda alltsammans med tomaterna och tillsätt pressad vitlök, socker och salt och låt salsan stå svalt fram till servering.
    3. Blanda pastan med ägg, riven parmesan och riven ost. Blanda ner hackad timjan och salt.
    4. Hetta upp olja i en stekpanna på strax över medelvärme. Stek en eller två spaghettikakor åt gången. Gör dem platta och se till att få med både ägg och ost i varje omgång. Stek ca 1 minut på varje sida så att de får färg.
    5. Servera kakorna nystekta tillsammans med tomatsalsan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben