Spansk kycklingpaj smalmat

Serverar: 6 portioner

Tid: 45 minuter

En jättegod paj som man kan äta en fredags mys

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 3/4 dl flytande margarin
  • 1-2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • ½ grillad kyckling
  • 150 g skalade räkor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 gul lök
  • 2 tsk flytande margarin
  • ½ påse saffran
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • ½-1 tsk timjan
  • 2 ägg
  • 2 dl lättmjölk
  • 1 dl riven ost , lagrad( max 17%)
  • Instruktioner

    1. Gör pajdegen ,tryck ut den i en pajform. Nagga pajen, låt vila minst 1 timme. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.
    2. Bena ur kycklingen och skär kycklingen i mindre bitar. Skala och hacka lök och fräs i hälften av margarinet i en stekpanna. Rör i saffran, kyckling och räkor. Krydda med salt, peppar och timjan. Vispa ihop ägg och mjölk. Lägg i kycklingblandningen i pajskalet. Häll över äggsmeten och strö på osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 -35 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben