Spansk pasta med räkor

Serverar: 4 portioner

Lätt och god rätt som tar dig till Spanien.

Ingredienser

  • 1 kg räkor med skal eller 400 g skalade
  • 300 g pasta, t ex mafaldine eller pappardelle
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • ½ röd chilifrukt
  • 50 g sardellfilé i olja + 1 msk av oljan
  • 1 dl olivolja
  • 1 paket saffran ½ g
  • 2 msk kapris
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 dl torrt vitt vin eller vatten
  • 2 dl grovhackad bladpersilja
  • Nymalen svartpeppar
  • Servering
  • Gott bröd
  • Instruktioner

    1. Tina räkorna om de är frysta och skala dem.
    2. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull till pastan. Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Finhacka sardellfiléerna.
    3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Värm olivolja i en stekpanna. Lägg i vitlöken, låt fräsa någon minut utan att den tar färg.
    4. Tillsätt chili och saffran, låt fräsa med någon minut. Tillsätt sardellfiléerna och sardelloljan. Höj värmen något och tillsätt kapris och oregano. Fräs 1-2 minuter.
    5. Häll i vinet och krydda med 1 krm peppar. Låt koka ihop några minuter. Ta av från värmen och vänd ner räkorna och persiljan.
    6. Häll av pastan och blanda med såsen. Servera ett gott bröd till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben