Spännande smaker i en god kombination. Små grillade paprikor inlagda i en lag med vitlök och örter garnerar tårtan tillsammans med cecina, ett lufttorkat, lättrökt nöt- eller hästkött från en provins
i Spanien. Köttet kan bytas ut mot det italienska nötköttet bresaola.
Ingredienser
520 g landgångsbröd, i förpackning, skivat
Fyllning
15 st champinjoner
1 tsk olivolja
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar, nymald
200 g cecina eller bresaola
0,5 st purjolök, liten
10 st paprikor, små, inlagda, grillade
2 st vitlöksklyftor
1 dl majskorn
1 dl crème fraiche
2,5 dl kesella
3 msk chilisås, av ketchuptyp
1 krm cayennepeppar
100 g riven manchego- eller parmesanost
1 tsk salt
1 krm vitpeppar, nymald
Till garnering
0,5 dl kesella
100 g cecina eller bresaola, tunnskuren
8 st sardellfiléer
15 st paprikor, små, inlagda, grillade
12 st kalamataoliver
Basilikablad