Dessa läckra köttpiroger med lök och jalapeñopeppar får bli en trevlig introduktion till det spanska köket.
Ingredienser
225 g mager nötfärs
Olja
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 tsk paprikapulver
4 medelstora gula lökar
1 msk finhackad jalapeñopeppar
1 tsk malen spiskummin
1 krm svartpeppar
½ dl russin
525 g djupfryst, färdig pizzadeg
10 urkärnade svarta oliver
1 ägg
Instruktioner
- Lägg bakplåtspapper på 2 plåtar. Gnid in en fettsnål, stor stekgryta med lite olja. Hetta upp grytan på medelvärme. Fräs färs, vitlök och paprikapulver till en grynig massa, under omrörning i ca 5 minuter. Lägg upp färsen på en tallrik som är klädd med dubbelt hushållspapper som suger upp fettet. Torka av grytan.
- Skala och hacka löken. Gnid grytan med lite ny olja och hetta upp den på medelvärme. Tillsätt lök, jalapeño, spiskummin och svartpeppar. Fräs alltsammans under omrörning i ca 10 minuter eller tills grönsakerna har mjuknat. Rör ner köttfärs och russin. Låt köttfärsblandningen kallna helt.
- Värm ugnen till 175 grader. Dela degen i 10 lika stora bitar. Kavla ut varje bit till en rundel, ca 20 cm i diameter. Fördela färsen och oliverna över ena halvan av rundeln. Lämna 1 cm av kanten fri. Vik den andra deghalvan över fyllningen och nyp ihop kanterna.
- Pensla ytan med lätt uppvispat ägg. Lägg pirogerna på plåten. Grädda ca 25 minuter i ugnen.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Mexikansk matlagning
Mexikansk matlagning är en blandning av den centralamerikanska, spansk...