Spanska mandlar

Serverar: 1-10 portioner

Jättegoda fritterade/rostade mandlar som tilltugg.

Ingredienser

  • 1 påse sötmandlar ca 200 g
  • Matolja (ej oliv)
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    Koka upp vatten i en kastrull och låt mandlarna småkoka i ca 1 minut så dom blir lättare att skala (tänk mandlar till glöggen). Hetta upp en wokpanna eller kastrull med olja motsvarande mandlarna så det precis täcker och låt mandlarna friteras/stekas i ca 4-5 minuter eller tills de börjar ändra färg inte bli bruna. Låt rinna av och salta med flingsalt efter tycke och låt svalna innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    monicadanell 6 mars 2010

    mumms vad gott det här passar till kall öl du tack för receptet blir en solklar 5 monica

    Daniel96 16 december 2011

    Mkt goda!! Tumme upp!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben