Spanskt lantbröd

Serverar: 1 portioner

Tid: 3 timmar

Gott att riva av bitar och doppa i olika goda såser på tapasbordet.

Ingredienser

  • 5 dl ljummet vatten
  • 1 burk (150g) Bagarens rågsurdeg
  • ½ pkt jäst (25g)
  • 2 msk olivolja
  • 420 g vetemjöl
  • 180 g grahamsmjöl
  • 120 g durumvetemjöl
  • 2 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Blanda vatten, olja och jäst tills jästen lösts.
    2. Blanda i de torra ingredienserna.
    3. Arbeta kraftigt i maskin i ca 6 min eller för hand i 12 min. Täck med plast och jäs i 15 min.
    4. Forma degen till 1 stort bröd eller 2 små. Jäs bröden under bakduk i ca 45 min.
    5. Sätt ugnen på 240 grader och sätt i en långpanna med vatten längst ner i ugnen.
    6. Skär rutmönster på brödet och sätt sen in det i mitten på ugnen. Ställ om ugnen till 200 grader. Baka i 45 minuter. Låt långpannan med vatten hela tiden vara inne i ugnen.
    7. Ta ut brödet och låt det svalna.

    Liknande recept

    4.4
    1 h 25 min
    10
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben