Gott att riva av bitar och doppa i olika goda såser på tapasbordet.
Ingredienser
5 dl ljummet vatten
1 burk (150g) Bagarens rågsurdeg
½ pkt jäst (25g)
2 msk olivolja
420 g vetemjöl
180 g grahamsmjöl
120 g durumvetemjöl
2 tsk salt
Instruktioner
Blanda vatten, olja och jäst tills jästen lösts.
Blanda i de torra ingredienserna.
Arbeta kraftigt i maskin i ca 6 min eller för hand i 12 min.
Täck med plast och jäs i 15 min.
Forma degen till 1 stort bröd eller 2 små.
Jäs bröden under bakduk i ca 45 min.
Sätt ugnen på 240 grader och sätt i en långpanna med vatten längst ner i ugnen.
Skär rutmönster på brödet och sätt sen in det i mitten på ugnen.
Ställ om ugnen till 200 grader.
Baka i 45 minuter.
Låt långpannan med vatten hela tiden vara inne i ugnen.