Sparris med lime- och hasselnötssmör

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Gott som förrätt eller tillbehör

Ingredienser

  • 1 dl rostade hasselnötter
  • 50 gr smör
  • 2 krm salt
  • Rivet skal av 1 lime
  • 0,5-1 msk pressad limesaft
  • 200 gr grön sparris
  • Instruktioner

    1. Rosta nötterna i torr stekpanna några minuter. Låt svalna och gnugga av skalen med händerna. Hacka nötterna grovt.
    2. Vispa smöret luftigt med elvisp. Tillsätt salt, limeskal och limesaft. Blanda hälften av nötterna med smöret.
    3. Koka sparrisen. Häll av vattet och servera genast med smör och gärna bröd. Strö över resten av nötterna och pressa över lite extra limesaft.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben