Sparris med lime- och hasselnötssmör
Serverar:
4 portioner
Tid:
20 minuter
Gott som förrätt eller tillbehör
Ingredienser
1 dl rostade hasselnötter
50 gr smör
2 krm salt
Rivet skal av 1 lime
0,5-1 msk pressad limesaft
200 gr grön sparris
Instruktioner
Rosta nötterna i torr stekpanna några minuter. Låt svalna och gnugga av skalen med händerna. Hacka nötterna grovt.
Vispa smöret luftigt med elvisp. Tillsätt salt, limeskal och limesaft. Blanda hälften av nötterna med smöret.
Koka sparrisen. Häll av vattet och servera genast med smör och gärna bröd. Strö över resten av nötterna och pressa över lite extra limesaft.
Liknande recept
Grön sparris med pesto och pasta
4
10 min
2-4
2
Sparris som förrätt
2
25 min
4
3
Fiskfilé med räksås, champinjoner och sparris
4
Tortellinigratäng med sparris
3.5
4
2
GI- grillad röding och sparris
4
Färskpotatissallad med sparris och jordgubbar
8-10
1
Pasta med hummersås, räkor och parmesanstekt sparris
5
20 min
4
2
Lime- och vaniljmarinerade hallon
5
4
2
Fläskfilégryta med sparris, svamp och grädde
4.6
4
15
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!