Sparris med örtolja och parmesan

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Jag tycker sparris är jättegott och det här är en enkel och god förrätt.

Ingredienser

  • ½ dl olivolja av god kvalitet
  • 1 näve färska örter, t ex persilja, kyndel, oregano
  • 1 krm salt
  • 1-2 krm svartpeppar
  • 500 g grön sparris
  • 25 g parmesanost, hyvlad
  • ½ dl cashewnötter, rostade och hackade
  • Instruktioner

    1. Mixa olivolja, örter, salt och peppar till en slät, grön olja. Skär eller bryt av den nedre träiga biten av sparrisen och koka sparrisen i lättsaltat vatten 2-5 min. Sparrisen ska vara nätt och jämnt mjuk. Lägg upp på tallrikar.
    2. Toppa med hyvlad parmesan och cashewnötter.. Ringla över örtoljan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben