Sparris med pinjenötter

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 15 minuter

enkel och god förrätt

Ingredienser

  • 20 gröna sparrisar
  • 1 msk pressad citron
  • 1 msk vatten
  • 2 msk pinjenötter
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • peppar
  • Persilja till garnering
  • Instruktioner

    1. Ansa sparrisarna och låt koka i lättsaltat vatten 2-5 minuter beroende på tjocklek.
    2. Blanda citron och vatten, pressa ner vitlöken. Rosta nötterna i en torr stekpanna någon minut lägg upp sparrisarna på ett fat, skeda över vitlöksblandningen. Salta och peppra och strö slutligen över nötterna
    3. Garnera med persilja
    4. Gott att servera toast till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Mae288 15 maj 2008

    Detta blev så himla gott. Enkelt och fräscht. Jag serverade med riven parmesanost.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben