Sparris med salami och halloumi.

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Nu är det ju grilltider så här är ett jättegott recept som passar att göra nu när det finns gott om sparris.

Ingredienser

  • 16 vita sparrisar
  • 200-250 g halloumi
  • 12 skivor tryffelsalami
  • 1 dl svarta oliver
  • 1 kruka basilika
  • 20 g hyvlad parmesanost eller vällagrad prästost
  • 2 msk olivolja, gärna citronolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka upp lätt saltat vatten med en klick smör och en nypa socker i en traktörpanna eller vid kastrull. Skala sparrisen. Lägg ner i vattnet och koka 5-8 min tills sparrisen är mjäll och fin men fortfarande spänstig. Häll av vattnet.
    2. Skär halloumin i bitar och pensla med olivolja. Grilla i grillpanna eller stek i smör i en stekpanna. Lägg upp sparrisen på tallrikar, lägg på halloumi, salami, oliver, parmesan och basilikablad. Ringla över olivolja, balsamvinäger och strö på flingsalt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben