Kesellan ersätter delvis smöret i den här pajdegen, så att den blir mindre fet. Det är bra om osten är av en mildare sort, så att sparrissmaken kommer till sin rätt.
Perfekt buffémat...
Ingredienser
Deg
75 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl kesella
2 krm salt
Äggstanning
2 dl mjölk
2 st ägg
2 krm salt
1 krm peppar
2 dl ost, mild, riven
Fyllning
200 g sparris, kokt
10 st körsbärstomater, halverade
Instruktioner
Sätt ugnen på 200°.
Kör degens ingredienser i matberedare eller nyp ihop
dem förhand. Tryck ut pajen i en pajform ca 26 cm i diameter.
Nagga degen och ställ formen kallt 15 minuter.
Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen. Dela sparrisen i 1 cm stora bitar.
Förgrädda pajskalet 10-15 minuter.
Lägg i sparrisen, tomaterna och häll över äggstanningen.
Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter eller tills äggsmeten stannat.