Sparris och tomatpaj

Serverar: 4 portioner

Kesellan ersätter delvis smöret i den här pajdegen, så att den blir mindre fet. Det är bra om osten är av en mildare sort, så att sparrissmaken kommer till sin rätt. Perfekt buffémat...

Ingredienser

  • Deg
  • 75 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kesella
  • 2 krm salt
  • Äggstanning
  • 2 dl mjölk
  • 2 st ägg
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 2 dl ost, mild, riven
  • Fyllning
  • 200 g sparris, kokt
  • 10 st körsbärstomater, halverade
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°. Kör degens ingredienser i matberedare eller nyp ihop dem förhand. Tryck ut pajen i en pajform ca 26 cm i diameter.
    2. Nagga degen och ställ formen kallt 15 minuter.
    3. Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen. Dela sparrisen i 1 cm stora bitar.
    4. Förgrädda pajskalet 10-15 minuter.
    5. Lägg i sparrisen, tomaterna och häll över äggstanningen.
    6. Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter eller tills äggsmeten stannat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben