Sparrissoppa med kycklingrullar

Serverar: 4 portioner

En riktigt smakrik och fantastiskt god soppa med läckra rullar!

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer, tunt skivade
  • Salt
  • Peppar
  • 100 g ört- och vitlöksfärskost
  • 500 g grön sparris
  • 3 schalottenlökar
  • 2 msk rapsolja
  • 3 dl kycklingbuljong, 1 tärning, glutenfri
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vitt vin
  • 50 g parmesanost
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Lägg kycklingskivorna på en bit folie, salta och peppra, bred på färskosten. Rulla samman kycklingen från kortsidan, rulla in i folie och täpp till ändarna. Sjud i vatten på svag värme ca 15 minuter. Detta kan göras några timmar i förväg.
    2. Ansa och skär sparrisen i bitar, koka i lättsaltat vatten i 2-3 minuter. Skala och hacka schalottenlöken, stek den mjuk i oljan. Tillsätt buljong, grädde och vin, låt koka upp. Tillsätt sparrisen, men spara några knoppar till dekoration. Låt koka i 10 minuter.
    3. Mixa soppan slät. Lägg i skivade kycklingrullar och sparrisknopparna. Riv över lite parmesanost. Dekorera med persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben