Tobbes sparrissoppa med räkor

Serverar: 4-6 portioner

Gott, mättande och nyttigt...

Ingredienser

  • 300 g räkor
  • 2 tsk chilipulver
  • 1 lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 liter vatten
  • 400 g färsk grön sparris
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk vitpeppar
  • 2-3 äggulor
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Lägg de väl avrunna räkorna i en skål. Tillsätt chilipulvret och blanda ordentligt. Låt marinera cirka 20 minuter.
    2. Skala och hacka löken fint. Fräs den i lite olja i en hög gryta så den blir mjuk utan att ta färg.
    3. Tillsätt hälften av vattnet och låt koka 5 minuter. Tillsätt resten av vattnet och kör med stavmixer direkt i grytan så löken finfördelas.
    4. Ta bort den nedersta delen av sparrisarna. Skär sparrisarna i centimeterlånga bitar. Lägg sparris, buljongtärningar, salt och vitpeppar i grytan. Koka upp och låt sjuda under lock 15-20 minuter.
    5. Fräs under tiden upp räkorna i olja i en het stekpanna. Lägg dem sedan på hushållspapper och låt dem rinna av.
    6. Ta grytan från värmen. Vispa upp äggulor och vispgrädde med en gaffel i en skål och rör ner i grytan. Rör sist ner räkorna.
    7. Servera med ett mustigt fullkornsbröd och en god ost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben