Lägg de väl avrunna räkorna i en skål. Tillsätt chilipulvret och blanda ordentligt. Låt marinera cirka 20 minuter.
Skala och hacka löken fint. Fräs den i lite olja i en hög gryta så den blir mjuk utan att ta färg.
Tillsätt hälften av vattnet och låt koka 5 minuter.
Tillsätt resten av vattnet och kör med stavmixer direkt i grytan så löken finfördelas.
Ta bort den nedersta delen av sparrisarna. Skär sparrisarna i centimeterlånga bitar. Lägg sparris, buljongtärningar, salt och vitpeppar i grytan. Koka upp och låt sjuda under lock 15-20 minuter.
Fräs under tiden upp räkorna i olja i en het stekpanna. Lägg dem sedan på hushållspapper och låt dem rinna av.
Ta grytan från värmen. Vispa upp äggulor och vispgrädde med en gaffel i en skål och rör ner i grytan. Rör sist ner räkorna.
Servera med ett mustigt fullkornsbröd och en god ost.