Spenat- och broccolisoppa med fetaoströra

Serverar: 2 portioner

En grön och nyttig soppa värmer i höstrusket. 385 Kcal/portion

Ingredienser

  • 2 st schalottenlökar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 stånd broccoli, ca 250 g
  • 6 dl vatten
  • 2 msk grönsaksfond
  • 1 påse babyspenat, ca 70 g
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Fetaoströra
  • 100 g fetaost
  • 2 msk kvarg
  • 2 basilikablad
  • Nymald svartpeppar
  • Tillbehör
  • 2 bitar grovt bröd
  • Instruktioner

    1. Skala lök och vitlök och finhacka dem. Fräs i olivolja i en kastrull. Dela broccolin i små buketter, skiva stammen fint och tillsätt det i kastrullen.
    2. Fyll på med vatten och fond och låt koka 5-7 minuter tills broccolin är mjuk. Tillsätt spenaten och låt det bli varmt. Mixa soppan och smaka av med salt och peppar.
    3. Mosa fetaosten och blanda den med varg, hackad basilika och lite peppar.
    4. Servera soppan med fetaoströran och bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben