Serverar: 6-8 portioner
En lite annorlunda paj som man fyller med en spenatstuvning och rikligt med stekta champinjoner. Välj din favoritost!
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg vetemjöl och smör i en matberedare och kör till en smulig massa. Tillsätt vattnet och kör i ytterligare en kort stund till en deg. Tryck ut degen i en pajform, 25 cm i diameter. Låt stå kallt i 30 minuter. Nagga pajskalet och förgrädda 10 minuter. Ta ut pajskalet. Höj ugnsvärmen till 225 grader. Skiva champinjonerna och stek dem i smör tillsammans med pressad vitlök och eventuellt lite soja. Smula över buljongtärningen mot slutet. Lägg svampröran på en tallrik. Blanda samman mjöl, mjölk och grädde i en kall stekpanna. Låt stuvningen småputtra under omrörning i några minuter. Blanda i spenaten. Smaka av med salt och peppar. Fyll pajskalet med spenat och svamp. Strö över den rivna osten. Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter. Servera pajen varm eller kall med en sallad.