spenat omelett med mozzarella

Serverar: 2 portioner

Tid: 10 minuter

snabb och enkel omelett som mättar

Ingredienser

  • 3-4 ägg (4 om de är små)
  • 5 portionsbitar fryst spenat
  • 5-6 minimozzarella (eller en hel skivad)
  • 2 msk margarin
  • 1 msk matolja
  • 1-2 tsk salt
  • ½ tsk vitpeppar
  • Instruktioner

    Tina den frysta spenaten (lägg i en kopp och täck bitarna med vatten, sätt i mikron ca ½ -1 min). Häll bort överflödigt vatten. Sätt spisen på högsta och lägg i matfettet. Under tiden vispar du äggen och lägger i salt och peppar. När margarinet och oljan börjar fräsa sänker du temperaturen till medelvärme och lägger i spenaten låt det fräsa en liten stund (ca ½ minut). Häll över äggsmeten och när det börjat att stelna något vänder du på omeletten och lägger på mozzarellabollarna , vänd gärna en gång till så att osten hinner smälta lite till men bara en aning så att de inte bränner fast. Klart att servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben